Tilfldig Billede
 
Artikler: Ungefødende Tandkarper
Metriaclima mbenji

Som navnet nærmest indikere findes de udelukkende ved Mbenji Island i den sydvestlige del af søen. Her lever den faktisk ved de biotoper øen har at tilbyde, både de sedimentrige samt sedimentfrie områder. Ens for dem alle, er at det er ved klippeområder - gerne med en hel del strøm i vandet. Hannerne lever ved deres territorier, mens hunner både ses alene samt i stimer.

Et andet sted i Malawisøen, ved Makokola Reef, finder man Maylandia greshakei. De to cichlider ligner meget hinanden, men man kan se forskel i farven på hannernes finner, ved at Metriaclima greshakei har mere intense farver, samt dens farve stopper halvvejs på halefinnen, hvor hele halefinnen er farvet på Maylandia mbenji.

I akvariet skal man passe på ikke at overfodre dem! De har ry for let at blive lidt nogle bolde, for hvis man giver dem foder, så spiser de det! I naturen lever de af alger de gnupper af klipperne, og enkelte gange også invertebrater. Dog ser man dem nogle gange i stimer hvor de spiser plankton i den øvre del af vandet.

Akvariet skal indeholde en del sten, og vil man forkæle dem lidt giver man dem en kraftig cirkulation, ligesom i naturen. De er bestemt ikke svære at holde og heller ikke at få yngel på. De fungere bedst med andre Mbunaer der også er en smule agressive. Det er ikke for Maylandia mbenji er voldsom agressiv, men den er bestemt heller ikke fredelig. Den er relativ hyppigt i handlen herhjemme, så den er ikke svær at få fat på.


Generel info om Mbuna akvarier: Internt link http://cichlids.akvariefisk.dk/article/show/?Article=1562
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannerne svømmer rundt et godt stykke over selve deres territorie som er placeret imellem klipper, i små huler. Når de svømmer rundt oppe over territoriet, er det for at tillokke hunnerne, for derefter at lokke dem ned i hulen til paring - som foregår via tailchasing. I akvariet vil hannen også foretrække en hule til paringen. Hunnerne er mundrugere og er bestemt ikke besværlige angående parringen. De går gerne med skuffe i ca. 3 uger. Efter et halvt års tid vil man begynde at kunne se farveforskel på hanner og hunner, men det kræver naturligvis en god pasning.

Antal unger
30-40


Poecilia reticulata- Alm. guppy

 

 ER I KLUBBEN

Man mener guppyen har sin oprindelse i det nordlige sydamerika.

Guppyen er absolut fredelig, eneste lille men kan være nogle hunner der æder egne eller andres unger.

 

Akvarieforhold: Et typisk selskabsakvarie med bundlag, i form af fint grus, masse af planter, gerne flydeplanter, men også god svømmeplads.

 

Opdræt: Uægte levendefødende. Få æg der klækker i fødselsøjeblikket. Hanner forsøger ALTID at parre en hun, så det er godt, hvis flere hunner kan deles om at blive jaget. Guppyen er drægtig i ca. 28 dage, men da det er temperaturafhængig, kan det varierer meget. Fra 15 til 50 dage. Når ynglen kommer til verden falder i til bunden og efter at have sundet sig et øjeblik søger de op i akvariet, hvorfor flydeplanter er en god ide. Unger kan godt bruge hele det første døgn, med at ligge på et blad og komme til krafter. De spiser med det samme.


Poecilia sphenops - Molly

Black Molly er en rigtig god fisk til selskabsakvariet, den er nem at holde og generer som regel ikke de andre fisk. Den kan være ret sart overfor hvide prikker, specielt hvis den holdes for koldt, men ellers er den meget nøjsom og nem at holde.

Opdræt: I naturen Mollies stimer i hundredvis, og forholdet mellem mænd til kvinder er én til to. Faktisk ville en kvindelig Molly typisk føder til 70% kvinder. It is far better for the fish if you have a male to every 2 females and then the females will be less stressed. Det er langt bedre for fisk, hvis du har en mand til hver 2 hunner og derefter hunnerne vil blive mindre stressede. Hver 30-40 dage vil du have 50-100 leve yngel. Hunnen har evnen til at lagre sæd i flere måneder, hvis den mandlige skulle forsvinde.

 

 
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
 
Brugerafstemning
Skal der være en besøgs-dag i klubben i februar måned

Ja det ville være rar
Ja det ville være rar
100% [1 Stemme]

Nej Tak
Nej Tak
0% [0 Stemmer]

Stemmer: 1
Du er ndt til at logge p for at stemme.
Pbegyndt: 14.01.14
Afsluttet: 06.12.14

Afstemningsarkiv
 
Replikboks
Du skal vre logget ind for at skrive en replik.

25-08-2017 15:29
Slås igen med danske karaktere, det virker igen Vred

23-02-2015 01:38
Har haft lidt problemer med de danske karaktere. det skulle være i orden igen. finder i problemer så skriv lige takker.

09-12-2014 19:45
Rigtig glædelig jul og et godt nytår
 
Begivenheder 6 Mneder frem

Ingen begivenheder.

 
Siden dannet p: 0.14 sekunder
2,256,811 Unikke besg