Tilfldig Billede
 
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Maller
 
Artikler: Maller
Ancistrus sp. . Sugemalle

 Er i Klubben

Ancistrus sp. er også kaldet almindelig sugemalle. Det er en malle, som er både sjov at se på, og den æder samtidig lidt alger. Mallen bliver op til ca. 12,5 cm. og er fredelig. Mallen kan dog være aggressiv mod artsfæller i yngletiden. Det samme hvis der f.eks. er for mange hanner eller hunner i akvariet, vil der blive dannet et lille hierarki. Mallen er ikke specielt krævende med hensyn til vandparametre. Den kan gå i almindeligt postevand, eller i blødt regnvand, som den vil foretrække. Ancistrus mallerne vil nemlig gerne have en PH på ca. 5,8-7,2. Men som jeg skrev ovenover, så hindre det ikke Ancistrus mallen at lægge æg, hvis PHèn ligger lidt uden for dette område. I akvariet skal man have en eller flere trærødder, for at tilfredsstille mallerne. Mallen rasper nemlig i roden, og får nogle vigtige fibre til dens mave. Kønsforskellen ved fisken er, at hannen får en kraftig skægvækst på ”snuden”, og hunnerne får enten ingenting, eller en lille smule for enden af hovedet, og er ikke mere end et par korte skægstubbe.

 

Opdræt; Det ultimative opdræts akvarie for Ancistrus sp. er et akvarie med en masse huler og rødder. Både rødderne og specielle huler laver gode gemmesteder til mallerne og hvis gemmestedet er godt, lægger mallen æg. Helst ikke mere end 2 hunner til 1 han, da hannen næsten vil ligge og ruge konstant, og derfor kan den få problemer med ikke at få nok at spise. Et tip til at hannen ikke udsultes under for mange rugninger: Flyt hannen og rugested til et andet akvarium. Brug foder med højt proteinindhold i rugetiden, da hannen vil gå af rugestedet og spise, når han ikke skal beskytte æg/unger mod eventuelle ”fjender”. Dermed vil han være i god kondition til en ny rugning kort tid efter.


Corydoras aeneus - Pansermalle

Er i Klubben

Har en meget bred naturlige udbredelsesområde. Det er blevet registreret i Colombia, Venezuela, Guyana, Surinam, Fransk Guyana, Trinidad og Tobago, Peru, Bolivia, Brasilien, Paraguay og Argentina. Stort set alle de fisk til rådighed i handelen, er avlet på kommercielle farme.

Akvarieforhold: Corydoras arter foretrækker sandede underlag som de nyder at rode rundt i det søger bidder af mad. Corydoras vil sætte pris på en vis dækning i form af sten eller trærødder. Denne art forekommer på tværs af en vifte af habitater fra strømmende floder til at stille vand, så vand flow i akvariet er ikke kritisk.

Opdræt: Forholdsvis let, yngler ofte spontant i selskabs akvarie. Vedtager typiske Corydoras gydning adfærd. Cories er bedst opdrættes i grupper, hvor der er en ration af mindst to hanner til hver hun. (Nogle opdrættere rapporter større succes med vanskelige arter, når forholdet mellem hanner til hunner øges.) 

Bring fisken i stand ved at fodre masser af levende eller frosne fødevarer, såsom røde myggelarver. Når fiskene er i stand og hunnerne tilpas modne, udfører et stort vandskift med vand koldere vand.

Når fisken ind gydning tilstand, vil de blive langt mere aktive. En god indikation af dette er, at fisk svømmer op og ned foran glasset ubønhørligt. Hannerne vil begynde at forfølge hunnerne indtil gydningen begynder. Corydoras tager en T-formet gydning position, ved integrationer deres bækken finner. Hunnen vil frigive en klynge af æg ad gangen og holde dem mellem hendes bækken finner, hvor de er så befrugtet. Den kvindelige svømmer derefter ud og lægger æggene, ofte på akvariet glas eller plante blade. Processen gentages, indtil alle æggene er lagt. Det er ikke så sandsynligt, som nogle fisk, at de spiser deres æg, men det er stadig bedst at fjerne de voksne, når gydningen er færdig. 
Æg klækkes på omkring 3 dage. Opretholdelse af vandkvaliteten er nøglen til at øge Cory yngel. Så sikre regelmæssige vandskift finde sted.

 


Gyrinocheilus aymonieri - Siamesisk algeæder

Gyrinocheilus er den enkelte slægt i familien Gyrinocheilidae, en familie af små sydøstasiatiske Cypriniformes fisk, som lever i hurtigt strømmende bjergbække. De holder fast til objekter ved at anvende deres suge lignende mund, og, på trods af navnet, spiser en bred vifte af detritus, end kun på alger.

Der er 3 arter. Medlemmer af denne enkelt-slægtsfamilie, sammen med andreCypriniformes fisk, kaldes algeædere.

 

Akvarieforhold: Den kinesiske algeæder, Gyrinocheilus aymonieri, holdes nogle gange i akvarier til at spise alger. Den kan blive op til 28 cm lang, men i akvarier sjældent mere 10 cm.

 


Hypostomus plecostomus - stor sugemalle

 Er i Klubben

Denne art har hjemme i Central amerika og Sydamerika, og den forekommer naturligt på Costa Rica, og begge skråninger af Panama, sydpå til Uruguay. Suge mallen forekommer i naturen i frisk strømmende vand og brakvand i flodmundinger.

 

På grund af den voksne størrelsen af ​​disse havkatte, har de fleste succesfulde parringer foregået i damme med stejle ler eller mudder banker. De graver tunneler tæt på vandet niveau, og hannerne bevogter æggene, indtil de klækker.

Nogle steder i det sydlige USA ( Florida og Texas ), er denne art blevet indført fra sin hjemegn, sandsynligvis dumpet af akvarister i det lokale farvand. De er også blevet introduceret til flere asiatiske lande, samt i Filippinerne, hvor de er nu betragtes som et skadedyr i områder i og omkring Laguna de Bay. Sugemallen er ofte dyrkes i damme i Singapore og Hong Kong, hvor de er meget populære for akvariet handel.

Disse fisk bliver solgt, når de er unge og små, men de kan vokse til at være en maksimal størrelse på 30 til 50 cm.

 


Synodontis eupterus - Gøgemalle

 Er i Klubben

Det er sandsynligt at disse maller lever af små snegle, som de andre arter i synodontis familien. Den er ikke kræsen i akvariet, men foretrækker kød baseret foder.

Mallen kommer fra Tanganyikasøen, hvor den lever i områder med sandbund. I akvariet foretrækker den sandbund, samt nogle sten huller, som den kan gemme sig i, hvis den føler sig truet.

 
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
 
Brugerafstemning
Skal der være en besøgs-dag i klubben i februar måned

Ja det ville være rar
Ja det ville være rar
100% [1 Stemme]

Nej Tak
Nej Tak
0% [0 Stemmer]

Stemmer: 1
Du er ndt til at logge p for at stemme.
Pbegyndt: 14.01.14
Afsluttet: 06.12.14

Afstemningsarkiv
 
Replikboks
Du skal vre logget ind for at skrive en replik.

25-08-2017 15:29
Slås igen med danske karaktere, det virker igen Vred

23-02-2015 01:38
Har haft lidt problemer med de danske karaktere. det skulle være i orden igen. finder i problemer så skriv lige takker.

09-12-2014 19:45
Rigtig glædelig jul og et godt nytår
 
Begivenheder 6 Mneder frem

Ingen begivenheder.

 
Siden dannet p: 0.28 sekunder
2,256,803 Unikke besg