Tilfldig Billede
 
Artikler: Cichlider, Øvrige Afrika
Acarichthys heckelii

Er i klubben  VF

Akvariet bør indrettes med planter, rødder, evt. sten. Man ved denne fisk er en æglægger. Dog ved man ikke specielt meget om dens ynglevaner, da den ikke er nem at opdrætte. Dog hører jeg ofte at en tysker skulle have opdrættet den i et lille akvarie, med nogle store pvc-rør i, hvor de lagde æggene. 

Da denne fisk bliver ret stor, kræver den også et ret stort akvarie. Længden skal helst være over en meter, og meget gerne mere. Akvarier under 400L ville jeg ikke holde denne fisk i som voksen, ungfisk trives nemt i mindre akvarier.

Ungfisk er meget lyse, med en sort stribe gennem øjet, en sort plet på hver side, og en sort plet i de forreste finnestråler. Rygfinnen har desuden nogle små sjove røde tråde fra de bagerste finnestråler. 

De ældre fisk er mørkere i farven, og hvert skæl har et grønt skær. De har desuden idt længere finner, i stedet for de røde "tråde" fra rygfinnen.

Denne fisk er ret følsom overfor dårlige vandbetingelser, og sætter pris på regelmæssige vandskift.

Yngleadfærd
Meget svær at få til at yngle. Det siges, at den er opdrættet en enkelt gang i Tysklnad, men om det er 100% korrekt ved jeg ikke. Man skal altså ikke regne med at få yngel af denne fisk.


paretroplus i. maculatus | Madagaskar Cichlide

 

HAR I KLUBBEN Truet Art

Madagascar cichlid

Paretroplus damii

 • Size of the fish in home aquariums (min-max):
  15 - 18 cm ( 5.91" - 7.09")
 • Water pH for Madagascar cichlid should be maintained within the range:
  6.2 - 7
 • Total water hardness (dGH) for these fish:
  2 - 13 °N
 • Recommended water temperature for Madagascar cichlid:
  22 - 25 °C ( 71.6 - 77 °F )
 • Compatibility (temperament to it's species):
  peaceful (visit this article)
 • Compatibility (temperament to other fish species):
  aggressive to smaller (visit this article)
 • Preferred place when kept in fish tanks:
  Bottom levels
 • How this species reproduces:
  Spawning
 • Fish' origin:
  Africa

Information about care

Food and feeding
Madagascar cichlids are very slow eaters so be patient to give them time to consume all of the food. For the staple diet, provide them with sinking pellets as they will sift the substrate to search for the food. Once a week treat them with blood worms as well.

Origin
Africa; Madagascar cichlids are found in Lake Pambilao, Madagascar.

Sexing
There are no visible differences between the sexes even as mature specimens.

Breeding
The parents will dig a pit in the substrate and then display to each other over the same site. The eggs will be laid at the side of the pit and they should hatch in 3-4 days. Both parents will tend the brood and may move the fry to different pits around the tank. A few days later, the fry should be free swimming and can be fed on newly hatched brine shrimp.

Lifespan
The expected lifespan for Paretroplus damii is 8-10 years.

Short description
The Madagascar Cichlid is prone to white spot so keep the fish stress free and the water quality high. Plants and driftwood can be added to the tank but the fish will re-arrange the wood to suit themselves.Pelvicachromis pulcher - Kribensis

Akvariet til kribensis kan indrettes på følgene måde:
Fint og tykt bundlag, med masser af planter i evt. på rødder (javabregner er gode da foderet sætter sig i deres rødder så ungerne kan nippe det af).
Så tager man en kokosnød og flækker den, man fjerner alt kød og mel og skyller den derefter under den kolde hane. så ligger man den ned i akvariet og laver med fingrene en åbning.
Nu sætter man nogle maller ned i akvariet (pansermaller er gode), og nogle lokkefisk (alm. neon).
man giver den masser af foder af forskellig slags og de vil snart kulminere med en leg.

I naturen lever den af alger og vandinsekter, som også bør ingå i kosten i akvariet.
Kribensis kommer fra klarvandede bække og floder i vestafrika, bunden består sandsynligvis af sand. vanddybden ligger på ca. o,5-1 m.

Denne cichlide stiller ikke specielle krav til vandet bare det ikke bliver for hårdt.
Den bør ikke blandes med andre dværgcichlider, men fisk som scalare og guramier går den fint med.

Opdræt: 
Dette er en af de eneste fisk hvor det kan lade sig gøre bare at købe en han og en hun og så bliver de et par. Men bedst er det at købe et dannet par, eller 6 ungfisk. For at få dem i legekondition må man fodre med mange forskellige ting. tørfoder, kogte ærter, skoldet salat og frostfoder. når de er vokset til og har taget revir vil ens par hurtigt vælge en hule til legen (gode huler er kokosnødder, urtepotter, rødder eller sten), de vil forsvare den og grave den ud alt efter kuldets størrelse. Nu vil hunnen begynde at gøre kur til hannen ved at stille sig i S position og vise ham hendes meget kraftige og farverige bug, han besvarer hendes kurtisering med en rysten. når den rette stemning er fundet, vil parret rense den valgte overflade og afsætte æg som hannen straks vil befrugte. Hunnen vifter æggene i de 6 dage det tager dem at klække, og når de er klækket vil hun holde dem i hulen indtil de kan svømme (4 dage). de skal nu fodres med liquifry (brugte jeg selv) indtil de er o,5 cm. så skal de have afskallede artemia (igen eget valg) dette gives nemt og hurtigt gennem en engangssprøjte. til sidst gives bare tørfoder, og hvis det er for stort så knuser forældrene det bare til ungerne. selve pasningen af ungerne, foregår meget aggressivt. hannen og hunnen passer (for mit vedkommende) begge ungerne. hunnen fører ungerne hen til foderet mens hannen står lige over dem. om aftenen bærer de ungerne ind i hulen igen, og skiftes til at holde vagt.


Steatocranus casuarius

Steatocranus casuarius er en meget aflang vestafrikansk cichlide, der tilhører gruppen af såkaldte strømcichlider. Det er cichlider der fuldstændigt er tilpasset livet i hurtigt strømmende bække og i de dele af hovedfloderne hvor strømmen er meget stærk, hvilket bl.a. kommer til udtryk med en reduceret svømmeblære. G. casuarius har sit udbredelsesområde i Congofloden.
I områderne hvor strømmen er stærk, er alt sand og sediment skyllet væk og bunden består derfor af klipper - Steatocranus casuarius findes tit tæt på bredden i huler eller sprækker i klipperne og ernærer sig primært af at skrabe alger af klipperne. 

Der er tydelig forskel mellem kønnene - hannen bliver størst og udvikler med tiden en stor pandepukkel. S. casuarius kan ved første øjekast minde en del om S. gibbiceps, men S. casuarius har mørke skæl med en lys kant, mens S. gibbiceps har lyse skæl med en mørk kant.

Akvarieforhold:
Et akvarie til Steatocranus casuarius skal ikke have et bundareal på mindre end 100 x 40 cm - højden betyder ikke så meget da fiskene altid holder sig til et fast underlag. Vil man holde andre arter sammen med den, kræver det dog et større akvarie. Arten er noget aggressiv og det anbefales at den holdes parvis. Akvariet indrettes med mange store sten der danner huler og sprækker. Cirkulationen skal være kraftig, da fiskene kræver iltrigt vand.

Opdræt:

Steatocranus casuarius er en huleleger der danner faste par. Hunnen passer æg og larver, mens hannen forsvarer det ydre territorie. Unger fra tidligere kuld tolereres af forælderne.

 
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
 
Brugerafstemning
Skal der være en besøgs-dag i klubben i februar måned

Ja det ville være rar
Ja det ville være rar
100% [1 Stemme]

Nej Tak
Nej Tak
0% [0 Stemmer]

Stemmer: 1
Du er ndt til at logge p for at stemme.
Pbegyndt: 14.01.14
Afsluttet: 06.12.14

Afstemningsarkiv
 
Replikboks
Du skal vre logget ind for at skrive en replik.

25-08-2017 15:29
Slås igen med danske karaktere, det virker igen Vred

23-02-2015 01:38
Har haft lidt problemer med de danske karaktere. det skulle være i orden igen. finder i problemer så skriv lige takker.

09-12-2014 19:45
Rigtig glædelig jul og et godt nytår
 
Begivenheder 6 Mneder frem

Ingen begivenheder.

 
Siden dannet p: 0.61 sekunder
2,256,791 Unikke besg