Tilfldig Billede
 
Artikler: Cichlider, Victoria
Astatotilapia brownae

Astatotilapia brownae er blevet observeret to steder i Viktoriasøen. Det ene sted er ved Chamagati Island, her består bundlaget af masser af småsten og enkelte store. Det andet sted er ved Vesi Archipelago som er mere et stenbiotop end Chamagati, her finder man større stenformationer. 

Denne fisk skulle være en af de mest farverige fisk fra Viktoriasøen og er ret nemt at avle. Den er en udmærket begynder cichlide, den er meget hårdføre og viser sig fra sin bedste side, næsten lige meget hvilke forhold den har. Man kan godt holde dem som en trio eksempelvis, men det bedste vil være en stor flok.

 

Opdræt: Astatotilapia brownae cichlider er mundrugere. Når æggene er lagt af hunnen og befrugtet af hannen, vil hunnen bære æg og yngel i munden i 18 til 21 dage. En gydening fører som regel til 20-50 yngel. Efter denne periode vil hun slippe hennes yngel, så de kan finde føde uden for hendes mund, men yngel vil ofte vende tilbage til sikkerheden i deres mors mund i løbet af de følgende to uger. Dette kaldes "post buccale pleje", og er almindelig blandt mange cichlider. Yngelen vokser hurtigt og kan blive ca 4,5 cm, efter blot 10 uger. I naturen ville Astatotilapia brownae leve af insekter, men du kan også fodre dem en masse andre ting. Bla. knust flagefoder og Artemia salina.


Haplochromis sp. 44 - Red tail

Denne fisk er blevet kaldt flere navne, herunder Haplochromis sp.44, Haplochromis sp. "Tickskin" Haplochromis obliquidens, og Astatotilapia sp. "Red Tail".

Haplochromis sp. 44 "Red Tail" findes på de nordlige og østlige kyster af Viktoriasøen, den lever i det lave vand nær kysten. Den er en aggressive fisk og bør holdes i baljer der ikke er mindre end 250 liter. Red Tails er farverige, hårdføre, og meget yngle villige.

Dominerende hanner er utrolig aggressive og territoriale, de kan sagtens tage magten fra selv store baljer. Man bør have en god håndfuld hunner som hannens temperament kan blive fordelt ud på. Har man flere hanner, vil nogle af dem tabe deres farve, og ligne hunnerne til forveksling. Dette kan dog være ret spændende at følge, da der så vil blive dannet en hirakisk orden. Det er ret hårdføre cichlider, og de er fine at starte ud med som ny på området.

I baljen skal man sørge for masser af gemmesteder til hunnerne ved hjælp af stenbygningerne. Især hvis de går med skuffe, kan hannerne godt blive meget hårde ved hunnerne.

 
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
 
Brugerafstemning
Skal der være en besøgs-dag i klubben i februar måned

Ja det ville være rar
Ja det ville være rar
100% [1 Stemme]

Nej Tak
Nej Tak
0% [0 Stemmer]

Stemmer: 1
Du er ndt til at logge p for at stemme.
Pbegyndt: 14.01.14
Afsluttet: 06.12.14

Afstemningsarkiv
 
Replikboks
Du skal vre logget ind for at skrive en replik.

25-08-2017 15:29
Slås igen med danske karaktere, det virker igen Vred

23-02-2015 01:38
Har haft lidt problemer med de danske karaktere. det skulle være i orden igen. finder i problemer så skriv lige takker.

09-12-2014 19:45
Rigtig glædelig jul og et godt nytår
 
Begivenheder 6 Mneder frem

Ingen begivenheder.

 
Siden dannet p: 0.50 sekunder
2,256,795 Unikke besg